top of page

Wij zijn Joost en Tineke van Vliet, trotse ouders van drie prachtige kinderen: Armin, Lauren en Floor. Al 23 jaar vormen wij een team, waarvan 13 jaar als man en vrouw. Samen hebben we een reis gemaakt die ons niet alleen persoonlijk heeft gevormd, maar ook professioneel heeft laten groeien.

 

Ons horecaverhaal begon bescheiden, toen Joost op 19-jarige leeftijd samen met een vriend een jongeren café in Oostburg runde. Maar het echte avontuur begon in 2008 toen we de kans kregen en pakten om restaurant De Korenschoof in de Nieuwstraat aan ‘t Meulenende in Sluis over te nemen, waar Tineke als jobstudent had gewerkt. Met steun van familie, de eigenaar van het pand én de overwaarde van ons eerste huis, konden we onze wens waarmaken. Zo werd Restaurant De Zuidpoort geboren.

 

De eerste jaren waren intens, maar onvergetelijk. Keihard werken, maar mooie tijden. We woonden boven het restaurant, Tineke werkte door haar HBO opleiding overdag in Gent bij een werving en selectie bureau, en Joost runde de bediening en werkte er slechts één kok in de keuken. Op de vrije dagen van de kok runde Joost de keuken en stond Tineke in de bediening. Al snel groeide De Zuidpoort en besloot Tineke haar baan op te geven om volledig in de zaak te werken.

 

Na 5,5 succesvolle jaren was het tijd voor de volgende stap. In 2013 verkochten we De Zuidpoort en namen we Le Repertoire (voorheen: Het Hof van Brussel) op de Kaai in Sluis over, dat na een grondige verbouwing veranderde in Rivers. Hier leefden we onze passie voor gastvrijheid volledig uit. Rivers bloeide en draaide op volle toeren. En tegelijk bleven we innoveren door kansen te zien en ze te pakken: een winkel verbouwden we tot frituur en ijssalon Happiness Station Sluis, we organiseerden het muziekevenement KaaiLIVE óp het water van de Kaai, en we kochten het restaurant naast Rivers waarin we restaurant Het Havenhuis realiseerden. 

En in de tussentijd verbouwden we de verdiepingen boven Rivers om tot een prachtig hotel.

 

Tijdens de coronaperiode besloten we onze twee restaurants samen te voegen tot één grote zaak, met een frisse restyle. Rivers kreeg een nieuw gezicht en groeide uit tot wat het vandaag de dag nog steeds is.

Maar hoewel het bouwen en runnen van Rivers  een droom was, werd in de jaren na corona het vinden van de balans tussen werk en gezinsleven een steeds grotere opgave wat leidde tot spanningen. Daarbij groeien kleine kinderen snel, en we wilden geen spijt krijgen van te weinig tijd met ze gehad te hebben. Dit, gecombineerd met de bekende personele perikelen in de horeca en het alsmaar groeiende chagrijn vanwege het moeten overmaken van de hoge maandelijkse huur, bracht ons in 2022 tot een belangrijke beslissing: alles werd verkocht.

 

In de twee jaar die volgden hebben we, naast het uitbaten van een filiaal van Australian Ice aan de Oude Kerkstraat in Sluis en een kort uitstapje naar een tweede Australian filiaal in Brugge, bewust de tijd genomen om samen als gezin te genieten van de 'kleine' dingen, te reizen, en tot rust te komen. 

 

Maar het horecabloed kruipt waar het niet gaan kan en doordat er allerlei nieuwe kansen en mogelijkheden op ons pad kwamen, waarvan we er een aantal serieus hebben onderzocht, zijn we tot de conclusie gekomen dat er maar één stap de juiste voor ons is. Zo kwamen we terug bij de plek waar het allemaal begon: ’t Meulenende in Sluis.

 

Met jarenlange ervaring, een frisse blik en een duidelijke visie wilden we geen compromissen meer sluiten. Toen restaurant De Frietstal, na wat aandringen, beschikbaar kwam, zagen we onze kans. In goed overleg met de eigenaren, de familie Jansen, met wie we altijd een warm contact hebben gehouden, konden we zowel het vastgoed als het bedrijf overnemen. Hier, op deze plek, combineren we, samen met ons topteam, alles wat we in al die jaren hebben geleerd en opgebouwd.

 

Welkom bij Savór – een plek waar onze passie voor lekker eten, gezellig borrelen, gastvrijheid en samenzijn bij elkaar komen. Dit is ons verhaal, en wij kunnen niet wachten om samen met jullie de volgende hoofdstukken te schrijven.

bottom of page